45 dkg megsült , héja nélküli sütőtök
2o dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg xillit vagy cukor
1 kk. vaniliaaroma
2 db tojás
5 evőkanál tej
1 narancs reszelt héja
1 cs. sütőpor
1 csipet só
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
A sütőtököt villával összetörjük.
A vajat a cukorral majd a tojásokkal habosra kavarjuk.
Tíz perc keverés után belekeverjük a sütőtököt, a lisztet a sütőport,sót, reszelt narancshéjat, a mézeskalácsfűszert és a tejet.
Ezután papirral kibélelt tortaformába öntjük, 15 percig 180 fokon majd még húsz percig 160 fokon megsütjük.
Természetesen végezzünk tűpróbát, mert mindegyik sütő másként süt.
Ezt a mennyiséget én egy 18 és egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformában sütöttem meg.Így két alkalomra is van tortám, csak meg kell tölteni valamilyen krémmel.
Ezeken a képeken a nagyobbik tortát töltöttem meg puncs ízű pudingporból készült krémmel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.