30 dkg tisztított sütőtök
3 evőkanál méz
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 késhegyni őrölt szerecsendió
1-2 dl víz/ narancslé
1 narancs reszelt héja
1 csomag réteslap
6-8 evőkanál zabpehely
olaj a kenéshez
1. A sütőtököt apróra vágjuk, a vízzel vagy narancslével együtt lábosba tesszük, ízesítjük a mézzel és a fűszerekkel, majd puhára pároljuk.
2. Krumplinyomóval összetörjük, belereszeljük a narancs héját és hagyjuk kihűlni.
3. A réteslapot nedves konyharuhára kiterítjük, a lapokat egyenként megkenjük olajjal, és egymásra helyezzük.
4. A kihűlt tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a lapon, megszórjuk 2-3 evőkanál apró szemű zabpehellyel (ez felszívja a felesleges nedvességet).
5. A két szélét kb 2 centire felhajtjuk, majd ellentétes irányból a konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük.
6. Tepsibe helyezzük, és forró olajjal megkenjük a tetejét.
7. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 -25 perc alatt pirosra sütjük.
8. Kb. 2 rúd lesz belőle.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.