50 dkg főtt tészta
30 dkg. darált hús ( sertés )
50 dkg. sütőtök ( konyhakészen )
1 db. húsleveskocka
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 dl fehér bor (édes)
5 dkg. vaj
2 tk. szárított zsálya
só
bors
reszelt trappista sajt
A vaj felét serpenyőbe forrósítsuk fel, adjuk hozzá a felkockázott vöröshagymát, dinszteljük meg, majd tegyük bele a darált húst, az aprított fokhagymát, kicsit pirítsuk össze, öntsük hozzá a bort, sózzuk, borsozzuk, rakjuk bele az 1 tk. zsályát, a leveskockát, majd 2 dl. vizet hozzáöntünk és lefedve 1 órát csendes tűzön pároljuk.
A míg készük a ragu, addig a tisztított kockára vágott sütőtököt a maradék vajon a zsályával, pici sóval pároljuk puhára. ( vigyázzunk, mert hamar puhul )
A tésztát sós zubogó vízben főzzük ki, ha a ragu kész, öntsük össze a párolt tökkel, keverjük össze és a tésztaágyon tálaljuk, sajttal megszórva tálaljuk.
Rendkívül ízletes étel, nagyon régóta így készítem
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.