3 kg sütőtök (a sütés után lemért tök súlya)
30 dkg kristálycukor ,de lehet több is.
1 db citrom leve
2 db narancs leve és húsa
A sütőtököt mosd meg, vágd félbe, távolítsd el a magos részt, majd sütőben süsd puhára!
Ameddig sül a tök készítsd elő a lekvárosüvegeket, melyeket jó alaposan moss el, forró ecetes vízzel.Ez sterilizál.
A megpuhult, kihűlt tök húsát kapard ki a héjból.
Tedd a tököt egy lábasba, botmixerrel pürésítsd le, majd add hozzá a citrom és narancs levét, és a cukrot.
Folyamatosan kevergetve kezd el főzni a pürét! Érdemes főzés közben megkóstolni, és ha nem érzed kellően édesnek, akkor több cukrot hozzáadni. Amikor a püré felforrt, főzd további 10 percig, és készen is van!
Az elkészült, sűrű sütőtöklekvárt szedd a lekvárosüvegekbe, csavaros tetővel zárd le, fordítsd az üvegeket néhány percre fejjel lefelé, majd helyezd őket száraz dunsztba!
Másnap kiveheted a száraz dunsztból, és mehetnek a polcra!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.