1/2 kanadai tök (sült)
2 dl víz
2 dl rizstej/tej
2 dl tejszín
1-2 ek. méz (ízlés szerint)
gyömbér
fahéj
1-2 szegfűszeg
1-2 ek. mandula (elhagyható)
1 csipetnyi só
A megmaradt sült töknek levesszük a héját, picit villával összenyomkodjuk. Kevés vízzel leturmixoljuk, a tejjel, csipet sóval és szegfűszeggel kicsit összerottyontjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, ha szükséges még hígitjuk. Meghintjük kevés gyömbérrel és fahéjjal és hozzáadjuk a mézet.
A mandulát megpirítjuk, majd tálalásnál a levesre szórjuk. És még forrón megisszuk vagy elkanalazzuk.
Ha nincs megunt sülttökünk:
A tököt meghámozzuk. Kockára vágjuk és puhára pároljuk vagy fözzük. Innen lásd.fenn.
Szerintem finomabb sült tökből, lehet, hogy érdemes csak a leves miatt is megsütni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.