Kb. 1 kg hámozott, kockázott sütőtök
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2-3 szál sárgarépa
1 szem krumpli – ettől simább lesz-
Főzőtejszín, vagy natúr joghurt
Olaj a hagyma pirításához
A fűszerezése ízlés függő: só, bors, gyömbér. De lehet bele tenni kakukkfüvet, chilit is.
Húsleves lé vagy kocka
Megtisztítjuk a hozzávalókat, kockázzuk a zöldségeket. A melegedő olajban csak addig dinszteljük a hagymát és fokhagymát, míg kicsi színt kap. Ekkor belerakjuk a többi hozzávalót is. Pár percig kevergetve pároljuk, majd felöntjük a húslével, fűszerezzük. Lefedve kb. 30 percig főzzük. Levesszük a tűzhelyről és bot mixerrel simára dolgozzuk. Kóstoljuk és utána fűszerezünk, majd bele keverjük a tejszínt. Pirított kenyér kockákkal ehetjük, de jó a sajttal pirított kenyér is. Vagy pirított tökmag.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.