Kedves Anna ! Köszönöm, hogy felraktad ezt a lekvárt, ma megsütöttem én is, és isteni finom lett.Kíváncsi lennék, hogy barackot lehetne-e sütőben készíteni ? Üdvözlettel : Bözsike
Hozzávalók:4 kg szilva, mag nélkül, 1 kg. cukor, 1/2 dl. ecet
Elkészítés: a szilvákat megmossuk a magokat kiszedjük, és fele cukorral a hűtőbe tesszük egy éjszakára. A sütőt 150 fokra bekapcsoljuk, és az ecetet bele keverjük.A tepsit a sütőbe tesszük, és 4 órán keresztül sütjük. A recept amiről néztem azt írja, nem kell keverni, de én nem bírtam ki, és kétszer megkevertem. Félidőben hozzátesszük a cukor másik felét, és készre sütjük.A végén egy mokkás kanál szalicilt tettem bele. Én 4 óra múlva kivettem a sütőből, és botmixerrel összetörtem. Kicsit pihentettem, mikor már kezd a teteje bőrösödni, üvegekbe tettem.Másnapig száraz dunsztba kell tartani.
Kedves Anna ! Köszönöm, hogy felraktad ezt a lekvárt, ma megsütöttem én is, és isteni finom lett.Kíváncsi lennék, hogy barackot lehetne-e sütőben készíteni ? Üdvözlettel : Bözsike
Bözsike, én a baracklekvárt is ugyanígy készítettem. A cukrot viszont csak az utolsó percekben tedd bele, hogy ne barnuljon nagyon meg a lekvár. Hugikám, szuper lett a lekvárod!
Köszike.. :D
Örülök, ha ízlett, én is itt tanultam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.