Bisztos nagyon finom .
Tésztához:
II. Töltelék:
Tetejére:
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, beleöntjük a langyos tejet, a felvert tojást és a puha vajat is. Rugalmas kalácstésztát dagasztunk (ha kicsit lágyabb, kevés lisztet teszünk hozzá). Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
I. – A kelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsa-szaggatóval kiszúrjuk, a közepére kisebb lyukat szúrunk, és sütőpapírral/szilikon lappal bélelt tepsibe rakosgatjuk. – A kis „gömböcöket” is falatkának megsütjük.
II. – A kelt tésztát félujjnyi vastagra nyújtjuk. Egyik felére a cukrozott kakaóból kis kupacokat rakunk. Ráhajtjuk a másik felét a tésztának, és kiszaggatjuk, hogy a kakaós részek a körök közepére essenek. A széleket összecsipkedjük, hogy ne folyjon ki a töltelék. Így tesszük a tepsibe.
Letakarva fél órán át pihentetjük, majd 190 fokon 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük.
Porcukorral megszórjuk és frissen fogyasztjuk.
Megjegyzés: Nálunk így natúr szereti a gyerek! – De…
A megsült fánkok tetejét olvasztott vajjal megkenhetjük, és vaníliás cukorral kevert cukorba, vagy fahéjas cukorba forgathatjuk. – Készíthetünk a tetejére vaníliás, illetve csokoládés mázat, de lekvárral stb. is finom.
(Eredeti recept: jadekonyha , Kifőztük 2011/1.)
(Recept variáció)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.