25 dkg kakaós keksz
30 dkg étcsokoládé
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
2 ek krémsajt
1 ek savanykás lekvár
1 ek kakaó
szines szórócukor
A kakaós kekszet ledaráljuk,majd összekeverjük a gőz fölött megolvasztott 1o dkg csokival, a vajjal, a kakaóporral az evőkanálnyi lekvárral és a krémsajttal
.Ekkor egy jól formázható masszát kapunk, amiből vizes kézzel kisebb dió méretű gömböket formázunk.Egy tálcára sorakoztatjuk és fél órára betesszük a hűtőbe.
A maradék csokit felolvasztjuk gőz fölött, majd a már előkészített, méretre vágott hurkapálca egyik végét belemártjuk a csokiba /kb 2 cm/ és így szurjuk bele a gömbbe. Ez fogja megtartani a gömböt a pálcán ha megszilárdul. Mehet a hűtőbe újabb fél órára.
A csokit melegen tartjuk, és félóra leteltével elkezdjük bevonni a gömböket. Vegyünk egy evőkanálba a csokiból, a pálcikánál fogva forgassuk bele a gömböt úgy, hogy a pálcikánál kezdjük, és úgy fordítsuk feljebb.
Azonnal megszórjuk, vagy megforgatjuk szines szórócukorban.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.