Alap tésztához!
Hozzávalók:
1 pohár kefir
fél (kefires) pohár olaj
2 tojás
6 evőkanál cukor (én a dupláját tettem és így lett finom édes)
12 evőkanál liszt
1 cs. sütőpor
1 üveg meggy
1 cs. vaníliás cukor
(aki szereti ki fahéj, reszelt citromhéj)
Össze fogatásához 3 kanál méz egy tábla olvasztott étcsokoládé
3 evőkanál kakaó por
3 kanál mascarpone
De kakaó nélkül fehér olvasztott csokoládéval és egy csomag gesztenye masszával gesztenyésre is készíthető !
Kb 3 tábla fehér vagy ét csoki a mártogatáshoz !
Marék nyalóka szár vagy feldarabolt hurkapálcika !
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kefirt, az olajat, vaníliás cukrot (esetleg fahéjat, citromhéja). Ezzel is elkeverjük majd még hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, végül belekeverjük a meggyet és beleöntjük a formába. 180 fokos sütőben sütjük meg.
Sütőből kivéve ha meg hűlt tálba morzsoljuk !
Hozzá adjuk a többi hozzávalót és össze dolgozzuk,hűtőbe tesszük kb 1 órára !Egyforma golyókat formálunk belőle és megint vissza tesszük kicsit hűlni !De tehetjük pár percre fagyasztóba is úgy hamar meg köt rajtuk a csoki !Golyókba pálcikákat szúrunk amit előtte az olvasztott csokiba mártottunk (így jobban meg marad bennük)!Ha a pálcika már meg kötött az olvasztott csokiba mártogatjuk lecsepegtetjük és egy hungarocel darabkába szurkáljuk őket szilárdulásig !Mártogatás után meg is szórhatjuk színes cukorkákkal ,csoki darával vagy össze tőrt grillázzsal !Ízben csak a csillagos ég szab határt ,alap tésztának nekem nagyon bejött ez a kefires de sima piskótával is készíthető !Dupla adagból nekem kb 40 csokis meggyes és ugyan ennyi gesztenyés meggyes lett,nagyobb dió nagyságú !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.