Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 13 vasárnap Ida névnapja

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » Sütésnélküli,kekszes finomság

felvitel dátuma: 2012-04-28 15:49:49       mai nézettség: 1       nézettség: 1599
részletes recept
Sütésnélküli,kekszes finomság
Hozzávalók 4 személyre:

25dkg háztartási keksz,2csm pudingpor,ízlés szerint,

5dkg vaj

4dl tej

3dl üdítő tetszés szerint,

4evkanál cukor

5dkg mandula

pár csepp mandulaaroma

10dkg tetszés szerinti gyümölcs befőtt

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 6 perc
Elkészítés:

A pudinghoz  kb 3dl  tejet felforraljuk,a maradékkal kikeverem a pudingport,cukorral együtt és megfőzöm a leírtak szerint.Mikor besürűsödött leveszem a tűzről és 5dkg vajat belekeverek.

A kekszeket egy jénaiba vagy bármilyen magas falú edénybe el kezdem lerakni sorban.

Az első sorra ráöntök a pudingból,jön a következő kekszsor és újra puding,erre rakhatunk gyümölcsöt és én jelen esetben kimagozott cseresznyebefőttet Aés megpirítottam szárazon 5 dkg szeletelt mandulát./Tescóba kapható/,tettem ,újra kekszsor és puding.

2dl szénsavad üdítöt felforralok,1dl-ben pedig kikeverem a másik pudingot egy kevés cukorral és hozzáadom a felforrt üdítőhöz. Állandó keverés mellett besűrítem és hozzáadok párcsepp mandulaaromát.

Még melegen a kekszes finomság tetejére simítom és beszórom mandula-szeletekkel.A hűtőbe 1-2 órára beteszem,míg megszilárdul,utánna szeletelhető.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=6937

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*