25dkg háztartási keksz,2csm pudingpor,ízlés szerint,
5dkg vaj
4dl tej
3dl üdítő tetszés szerint,
4evkanál cukor
5dkg mandula
pár csepp mandulaaroma
10dkg tetszés szerinti gyümölcs befőtt
A pudinghoz kb 3dl tejet felforraljuk,a maradékkal kikeverem a pudingport,cukorral együtt és megfőzöm a leírtak szerint.Mikor besürűsödött leveszem a tűzről és 5dkg vajat belekeverek.
A kekszeket egy jénaiba vagy bármilyen magas falú edénybe el kezdem lerakni sorban.
Az első sorra ráöntök a pudingból,jön rá a következő kekszsor és újra puding,erre rakhatunk gyümölcsöt és én jelen esetben kimagozott cseresznyebefőttet Aés megpirítottam szárazon 5 dkg szeletelt mandulát./Tescóba kapható/,tettem rá,újra kekszsor és puding.
2dl szénsavad üdítöt felforralok,1dl-ben pedig kikeverem a másik pudingot egy kevés cukorral és hozzáadom a felforrt üdítőhöz. Állandó keverés mellett besűrítem és hozzáadok párcsepp mandulaaromát.
Még melegen a kekszes finomság tetejére simítom és beszórom mandula-szeletekkel.A hűtőbe 1-2 órára beteszem,míg megszilárdul,utánna szeletelhető.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.