20 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyem gyökér
10 dkg karalábé
10 dkg zeller
10 dkg krumpli
3 ek. olaj
1l. húsleves alaplé vagy
2 db húsleves kockából főzött 1 l. húsleves
2 dl főzőtejszin
1 késhegynyi reszelt szerecsendió
ízlés szerint só
1 szelet piritós kenyér / esetleg rágrillezett sajttal/
A zöldségeket dobókocka nagyságúra vágjuk, majd egy kis olajjal kikent tepsiben a sütőben megsütjük.
Robotgéppel pépesítjük, közben a húsleves alaplével szükség szerint hígitjuk, majd felfőzzük, beleöntjök a tejszint és beletesszük a kés-hegynyi szerecsendiót, ha szükséges egy kis sóval beállítjuk az ízét.
Piritós kenyer kockákra tálaljuk.
Ezzel a levessel előre is dolgozhatunk, mert egy részét a mixelt zöldségnek mélyhűtőben tárolhatjuk, ha szükséges, elővesszük és felengedjük még egy kis húsalaplével....stb.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.