½ kg kápia paprika
1 hagyma (ez 1 hagymányi póréhagymából készült)
1-2 gerez fokhagyma
1 dl tejföl/tejszín/joghurt
1-2 ek. oliva olaj
3 dl víz
só
bors www.toldifuszer.hu
A paprikát megmossuk és sütőben 220 C-on 25-30 perc alatt megsütjük.
A megsült paprika héját lehúzzuk, a magházat és az ereket eltávolítjuk.
A hagymát felaprítjuk és az olajon megdinszteljük, felöntjük a vízzel , sózzuk, kicsit főzzük.
Turmixba öntjük, hozzáadjuk a paprikát,a tejfölt, belenyomjuk a fokhagymát és összeturmixoljuk.
Visszaöntjük a főzőedénybe, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk.
Tegnap zakuszkát főztem és kimaradt néhány sült paprika, így hirtelen felindulásból készítettem belőle levest. Szerintem isteni, érdemes nagyobb mennyiséget készíteni belőle.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.