Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Sült zöldséggel töltött sárgaborsós hajdinalepény

felvitel dátuma: 2011-03-06 19:41:50       mai nézettség: 1       nézettség: 1961
részletes recept
Sült zöldséggel töltött sárgaborsós hajdinalepény
Hozzávalók 4 személyre:

4 db palacsintához:

15 dkg hajdina

15 dkg sárgaborsó

   1 kávéskanál kurkuma

      só

4 evőkanál olaj

A sült zöldségekhez:

40 dkg fejeskáposzta

 2 db nagy sárgarépa

1 közepes fej vöröshagyma

 3 evőkanál oliva olaj

 1 mokkáskanál őrölt kömény

    só

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A  hajdinát és a sárgaborsót másfélszeres mennyiségű vízbe egy éjszakára beáztatjuk, és hűvös helyre tesszük.

Másnap átöblítjük valamivel több vizet öntünk rá, mint ami ellepi és botmixerrel így nyers állapotában addig mixeljük, míg palacsintatészta sűrűségű lesz. Kb 6 perc.

Ezután sózzuk, beleszórjuk a kurkumát , jól elkeverjük és a sütésig félre tesszük.

A hagymát megpároljuk az olajon, beletesszük a zöldségeket, pároljuk, majd 2 evőkanál vizet öntünk alá, hogy le ne égjen.  Ha roppanósra párolódott nagy lángon állandó keverés mellett kicsit megpirítjuk.

Ezután a palacsintasütőben egy kanál olajon mint a palacsintát, aranysárgára sütjük a tészta mindkét oldalát.

Ha megsült teszünk bele a sült zöldségből és tálaljuk.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 ritus 2011 március 6

Nagyon jól néz ki, az ízek összhangba vannak. Ha kérhetem minél több receptet töltsél fel mert van rá igény!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*