1 szép 1, 5 kg- s vaddisznócomb
200 gr húsos füstölt szalonna
2 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb hagyma
1 nagy csokor petrezselyemzöld
8 db száraz borókabogyó
feketebors
só
1, 5 deci olaj
víz
knédli
A húst megtisztítom a felesleges hártyájától, leöblítem, konyharuhával leitatom róla a nedvességet, megspékelem a szalonna szeletek felével, megsózom, felforrósított olajon, lábasban hirtelen minden oldalról megsütöm.
Kiemelem a lábasból, egy tepsire helyezem, az olajt, amiben sütöttem mellé öntöm. Mellé rakom a megtisztított, felszeletelt hagymát, sárgarépát, az összekötözött petrezselyemzöldet, a szalonna szeleteket, a borókabogyókat, kissé megborsozom. Vizet öntök alá, lefedem alufóliával, és 180 fokos sütőben 2 óra alatt puhára sütöm.
A puha húst kiemelem a tepsiből, felszeletelem. Mindent, ami a tepsiben maradt, a petrezselyemzöld kivételével, bot mixerrel lemixelem.
A knédlit elkészíthetitek a leírás szerint, amit a receptjeim között megtaláltok.
A tálaláskor a mártásból inkább a knédlire öntök többet, mert így ízletes.
Ez az étel valósággal megbolondítja a nyelvet, felséges.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.