Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Sült vaddisznócomb zöldséges mártással, és knédliv

felvitel dátuma: 2012-08-18 22:34:31       mai nézettség: 1       nézettség: 2449
részletes recept
Sült vaddisznócomb zöldséges mártással, és knédliv
Hozzávalók 4 személyre:

1 szép 1, 5 kg- s vaddisznócomb
200 gr húsos füstölt szalonna
2 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb hagyma
1 nagy csokor petrezselyemzöld
8 db száraz borókabogyó
feketebors

1, 5 deci olaj
víz

knédli
 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 120 perc

Elkészítés:


A húst megtisztítom a felesleges hártyájától, leöblítem, konyharuhával leitatom róla a nedvességet, megspékelem a szalonna szeletek felével, megsózom, felforrósított olajon, lábasban hirtelen minden oldalról megsütöm.
Kiemelem a lábasból, egy tepsire helyezem, az olajt, amiben sütöttem mellé öntöm. Mellé rakom a megtisztított, felszeletelt hagymát, sárgarépát, az összekötözött petrezselyemzöldet, a szalonna szeleteket, a borókabogyókat, kissé megborsozom. Vizet öntök alá, lefedem alufóliával, és 180 fokos sütőben 2 óra alatt puhára sütöm.
A puha húst kiemelem a tepsiből, felszeletelem. Mindent, ami a tepsiben maradt, a petrezselyemzöld kivételével, bot mixerrel lemixelem.
A knédlit elkészíthetitek a leírás szerint, amit a receptjeim között megtaláltok.
A tálaláskor a mártásból inkább a knédlire öntök többet, mert így ízletes.
Ez az étel valósággal megbolondítja a nyelvet, felséges.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Rozi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*