Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Sült töltött őszibarack dióhabbal.

felvitel dátuma: 2011-06-16 16:35:02       mai nézettség: 2       nézettség: 1779
részletes recept
Sült töltött őszibarack dióhabbal.
Hozzávalók 4 személyre:

8 db félbevágott őszibarack (befőtt)
10 dk cseresznye befőtt (kimagozva)
1 cs vaníliás cukor
őrölt fahéj
3 tojás fehérje
10 dk porcukor
10 dk darált dió
4-5 db babapiskóta

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A babapiskótát lereszelni, és a kimagozott, apróbb darabokra vágott cseresznyével, a vaníliás cukorral és a fahéjjal összekeverni.

Egy tepsibe sütőpapírt tenni és ráültetni a felezett őszibarackokat.(az aljára kis talpat vágni, akkor nem fog eldőlni)
A barackokba tölteni a cseresznyés masszát.

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verni, majd óvatosan hozzákeverni a darált diót. Végül a megtöltött barackok tetejére kis halmokat tenni.

Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten addig sütni még a hab szép piros lesz.

Még melegen tálalni.

Szakács: Gizi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*