Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Hús étel recept » Sült sertés pecsenye fokhagymásan

felvitel dátuma: 2014-03-23 15:37:18       mai nézettség: 1       nézettség: 1961
részletes recept
Sült sertés pecsenye fokhagymásan
Hozzávalók 6 személyre:

6 személyre
2  kg  malaccomb és tarja vegyesen
6  gerezd fokhagyma
 1 tk köménymag
2,5 evőkanál
1 kiskanál frissen őrölt fekete bors
3 tk Horváth Rozi magyaros fűszer
15 dkg házi zsír

1 bögre víz
 

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

A Húst szép méretes szeletekre vágom ez kb 12 szelet ,így mindenkinek jut 2-2 szelet .

Jól megmosom ,besózom  ,borsozom .A Kacsasütőmben szépen elhelyezem a házi zsírt majd erre fektetem a hús szeleteket. Rászórom a köménymagot és a fűszer keveréket ,majd a bögre vízet .

Picit így párolom a sütőben ,egyszer kétszer a szeleteket megforgatom közben még lehet a fűszerrel ízesíteni.Ez úgy 20 perc idő . Majd mikor majdnem fél puha a husi akkor a fokhagymát rákarikázom .Ezt azért kell így hogy a fokhagyma nehogy megégjen. Kb még így sütöm 20 percig ha elfogyna a víz pótolható .Majd 20 perc után leveszem a fedőt és picit ropogósra sütöm . 50 -60 perc alatt készen van.

Ha kész van egy finom puha ízletes pecsenyét kapunk amit krumplipürével tálaltam és hozzá salátát házi savanyút kínáltam .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*