50 dkg száraz tészta,(én széles metélt használtam) 4 db tojás, 450g tejföl, 2dl főzőtejszín,10 dkg baconszalonna,20 dkg füstölt sajt reszelve,olaj, só, őrölt bors, 1 kávéskanál ételízesítő,zsemlemorzsa
Elkészítés: A tésztát lobogó forró vízben félkészre főzöm és leszűröm.
Egy hőálló tálat vagy közepes tepsit kikenek egy kis olajjal, zsemlemorzsával megszórom. A tojásokat egy keverőtálban egy kis sóval, a tejföllel és a tejszínnel habosra kikeverem. Ízesítem borssal és ételízesítővel.
A szalonnát felkockázom, egy serpenyőben zsírjára sütöm, és az öntettel összekeverem.
A tészta felét elterítem a tálban, megszórom a sajt felével, és leöntöm a mártás egy kisebb részével. Erre halmozom a tészta maradék részét, a reszelt sajtot, és felöntöm a maradék öntettel.
A sütőt beállítom 175-180 fokra, és szép pirosra sütöm benne. Kissé hagyjuk hűlni, könnyebb a szeletelése.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.