· 1 db pecsenye kacsa (2kg )
· 2 tk só
· 1tk Majoranna
· 1 tk őrölt bors
1,5 dl víz
A kacsát megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Kívül-belül megsózzuk. A belsejét fűszerezzük majoránnával és borssal.
. A kacsát tepsibe tesszük majd a vízet aláöntjük .zsíradékot nem kell mert finom levet fog engedni .
A tepsit lefóliázzuk, és előmelegített sütőbe tesszük 1-1,5 órára. Levesszük a fóliát, és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.
Párolt lilakáposztával és bakonyi krumpli gombóccal tálaltam .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,
http://www.receptlap.hu/recept/parolt_kaposzta__9196
http://www.receptlap.hu/recept/krumpli_gomboc_bakonyi_modra__9197
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.