Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Sült pangasiusfilé olivabogyós hagymaraguval.

felvitel dátuma: 2011-03-28 22:49:49       mai nézettség: 3       nézettség: 2862
részletes recept
Sült pangasiusfilé olivabogyós hagymaraguval.
Hozzávalók 2 személyre:

2 szelet pangasiusfilé

2 evőkanál  szójaszósz

1 mokkáskanál bors

1/2 citrom leve

3 evőkanál olaj

2 db tojásnagyságú vöröshagyma

5 db vékony újhagyma

15 db olivabogyó

5 dkg vaj

1 teáskanál szárított oregánó

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A halszeleteket meglocsolom a citrom levével,picit megsózom /vigyázva, mert a szójaszósz is sós!/, meghintem a bossal, majd meglocsolom a szójaszósszal. Nem árt, ha egy óra hosszára visszateszem a hűtőbe.

Közben elkészítem a hagymaragut. A meghámotott vöröshagymákat szép vékony szeletekre felvágom, az újhagymát ferdén, kb. 1 cm-es darabokra.

Az 5 dkg vajban megpárolom a vöröshagymát, amikor már majdnem pirul,. közé dobom az újhagyma darabokat és a félbevágott olivabogyókat. Megsózom és 2-3 evőkanál vízzel összerottyantom. Mielőtt levenném a tűzről hozzákeverem az oregánót.

A halszeletekhez felforrósítjuk az olajat és mindkét oldalukat megsütjük. Sült , vagy petrezselymes krumplival tálaljuk, a hagymaragut halmozzuk a halszeletekre!.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*