2 szelet pangasiusfilé
só
2 evőkanál szójaszósz
1 mokkáskanál bors
1/2 citrom leve
3 evőkanál olaj
2 db tojásnagyságú vöröshagyma
5 db vékony újhagyma
15 db olivabogyó
5 dkg vaj
1 teáskanál szárított oregánó
A halszeleteket meglocsolom a citrom levével,picit megsózom /vigyázva, mert a szójaszósz is sós!/, meghintem a bossal, majd meglocsolom a szójaszósszal. Nem árt, ha egy óra hosszára visszateszem a hűtőbe.
Közben elkészítem a hagymaragut. A meghámotott vöröshagymákat szép vékony szeletekre felvágom, az újhagymát ferdén, kb. 1 cm-es darabokra.
Az 5 dkg vajban megpárolom a vöröshagymát, amikor már majdnem pirul,. közé dobom az újhagyma darabokat és a félbevágott olivabogyókat. Megsózom és 2-3 evőkanál vízzel összerottyantom. Mielőtt levenném a tűzről hozzákeverem az oregánót.
A halszeletekhez felforrósítjuk az olajat és mindkét oldalukat megsütjük. Sült , vagy petrezselymes krumplival tálaljuk, a hagymaragut halmozzuk a halszeletekre!.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.