1,5kg sertés oldalas,fokhagymás füszerkeverék,2dl olaj,2 gerezd fokhagyma,1dl viz,2 evkanál sertés zsír.fólia
A töltelékhez:4db zsemle,1vastagabb szelet kenyér a héja nélkül 3 tojás,só,bors,1 szál újhagyma,1kkanál olaj,1 csokor petrezselyem,2 evkanál zsemlemorzsa a tepsi szórásához és 1 evkanál olaj a tepsi kenéséhez
A töltelék elkészítése:A zsemléket és a kenyeret,megáztatom,jól kinyomkodom szürőkanálon keresztül.A hagymát felapritom és a kkanál olajon megfuttatom és hozzáadom az áztatott és kinyomkodott zsemlékhez,hozzáütöm a tojásokat,füszerezem,sóval,örölt borssal,vágott petrezselyemmel és összekeverem.Kizsírozott tepsibe beleszórom a két kanál morzsát ésbeleöntöm a töltelék masszát.Tetejét is megszórom morzsával,meglocsolom féldl olajjal és megsütöm forró sütőbe.
Az oldalast jól megmosom hideg vízben és bepácolom a fokhagymás füszerkeverékkel:Egy tálba 2dl olajat öntök,beleszórom a fűszerkeveréket és a húsokat beleforgatom és 1 órát állni hagyom.
A tepsit kizsírozom belerakom a húsokat aláöntök 1dl vizet,lefóliázom és forró sütőbe teszem 1 órát lassan 150fokon párolom,majd a húsokat megforgatom,rádobok fokhagyma gerezdeket és újra visszateszem kb 40 percre,majd a fóliát leveszem és még 15-20 percig színt adok az oldalasnak.Ha kész hústálra szedem, a zsírját kislábasba öntöm és beforralom kb 10 percig.Ezzel locsolom meg tálaláskor a húst,hogy szép fényes legyen.,
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.