Hozzávalók: 1 kg sertésoldalas, 0,5 kg savanyú káposzta, só, bors, ízlés szerint,Flekken fűszerkeverék, ízlés szerint, 3 gerezd fokhagyma, 1 fej lilahagyma, 1,5 dl víz .
Elkészítése:
Az oldalast 2 bordányira szeleteljük, és mindkét oldalát sózzuk, fűszerkeverékkel beszórjuk, egy félórát állni hagyjuk. A lila hagymát karikára vágjuk, majd a tepsi aljára tesszük, ráhelyezzük az oldalast, fokhagymát is rákarikázzuk. A vízzel felöntjük és letakarjuk alufóliával. kb ¾ órát fólia alatt sütjük. Az idő leteltjével a fóliát felnyitjuk, és a káposztát melléhelyezzük. Visszatesszük a fóliát és 30 – 35 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, a káposztát kiszedjük, majd megkenjük mézzel és pirosra sütjük. Tört burgonyát adok hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.