finom lehet
A húshoz:
1 kg-os sertésoldalas
3 db sütnivaló kolbász
4 evőkanál olaj
Só , köménymag, pirospaprika
A káposztához:
1 kg- os káposzta
4 evőkanál olaj
Só, cukor, ecet, köménymag, piros paprika
Knédli
Az oldalast bevagdosom, jól megsózom, köménnyel megszórom. Egy tepsibe kevés olajat öntök, belehelyezem a húst. Mellérakok 3 húsos sütnivaló kolbászt, amit szintén bevagdosok. Az oldalas a kolbásszal jó izhatást alkot. 1, 5 deci vizet öntök alá, letakarom alufóliával, 180 fokos sütőben sütöm 1,5 órát. Az alufóliát levéve sütöm még 20 percet, de egy kis pirospaprikával megszórom. Szép pirosra sütöm. Ha kész a hús, a zsírt leöntöm róla egy tálkába, ezzel fogom a knédlit meglocsolni tálaláskor.
A káposztát legyalulom, vagy vékonyra felvágom. Lábasba olajat öntök, beleteszem a káposztát, megsózom, 2 kanál ectet és 1 kanál cukrot teszek bele. Megszórom 1 tetőzött kiskanál egész köménnyel és 1 kiskanál pirospaprikával. Felöntöm 2 dc vízzel, fedő alatt néha kevergetve, készrepárolom. Jó, ha a káposzta alatt marad egy kis lé, mert ez is jó a knédli meglocsolásához.
A knédli receptjét megtaláljátok a receptjeim között. Kívánok ehhez az ételhez jó étvágyat
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.