Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Sült oldalas párolt káposztával és knédlivel

felvitel dátuma: 2011-07-17 22:45:18       mai nézettség: 1       nézettség: 4431
részletes recept
Sült oldalas párolt káposztával és knédlivel
Hozzávalók 4 személyre:

A húshoz:
1 kg-os sertésoldalas
3 db sütnivaló kolbász
4 evőkanál olaj
, köménymag, pirospaprika

A káposztához:
1 kg- os káposzta
4 evőkanál olaj
, cukor, ecet, köménymag, piros paprika

Knédli
 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 90 perc

Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:

Az oldalast bevagdosom, jól megsózom, köménnyel megszórom. Egy tepsibe kevés olajat öntök, belehelyezem  a húst. Mellérakok 3 húsos sütnivaló kolbászt, amit szintén bevagdosok. Az oldalas a kolbásszal jó izhatást alkot. 1, 5 deci vizet öntök alá, letakarom alufóliával, 180 fokos sütőben sütöm 1,5 órát. Az alufóliát levéve sütöm még 20 percet, de egy kis pirospaprikával megszórom. Szép pirosra sütöm. Ha kész a hús, a zsírt leöntöm róla egy tálkába, ezzel fogom a knédlit meglocsolni tálaláskor.
A káposztát legyalulom, vagy vékonyra felvágom. Lábasba olajat öntök, beleteszem a káposztát, megsózom, 2 kanál ectet és 1 kanál cukrot  teszek bele. Megszórom 1 tetőzött kiskanál egész köménnyel és 1 kiskanál pirospaprikával. Felöntöm 2 dc vízzel, fedő alatt néha kevergetve, készrepárolom. Jó, ha a káposzta alatt marad egy kis lé, mert ez is jó a knédli meglocsolásához.
A knédli receptjét megtaláljátok a receptjeim között. Kívánok ehhez az ételhez jó étvágyat

Szakács: Rozi


Film link: http://www.facebook.com/l/4c3b4vv_dbVTVCIiXxFsDQKnDKg/somorcik.sz.rozalia@gmail.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 heli 2011 július 17

finom lehet

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*