Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Sült oldalas hagymás krumplival.

felvitel dátuma: 2015-09-16 11:14:15       mai nézettség: 1       nézettség: 1260
részletes recept
Sült oldalas hagymás krumplival.
Hozzávalók 8 személyre:
1 kg. oldalas,
3 fej vöröshagyma,
10 - 12  gerezd fokhagyma,
2 kanál sertészsír,
1 kanál étolaj,
2 kanál tejföl,
kevés tej,
só, 
őrölt bors, 
kakukkfű.
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 60 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
A hagymát felkarikázzuk, az oldalast megtűzdeljük fokhagymagerezdekkel, megsózzuk, megborsozzuk. Zárt tálban éjszakára a hagymakarikákkal együtt, olajjal megöntözve hűtőbe tesszük. Másnap a hagymát a tepsi aljára téve, zsírral, fólia alatt az oldalast néhány ág kakukkfűvel együtt sütőben 45 - 60 percig sütjük
Közben a meghámozott felkockázott krumplit enyhén sós vízben megfőzzük. A sült zsír, amivel ízesíteni fogjuk sós!
Mikor a krumpli megfőtt, enyhén összetörjük, (nem krumplipürét készítünk!) a megpuhult hagymával, kevés sült zsírral, tejföllel, tejjel elkeverjük. (Darabosnak kell maradnia. Ha a krumpli állaga megkívánja, kevés zsírral javítsunk még rajta)
Az oldalast tetszés szerinti szeletekre vágjuk a csontok mentén.
A hagymás tört krumplival tálaljuk. Ha szaftosabban szeretjük, kevés pecsenyezsírral is csorgassuk meg.
A megmaradt fűszeres zsír kitűnő reggeli, vacsora friss kenyérre kenve lila hagyma karikákkal, újhagymával, paprikával, paradicsommal.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

9/10 Józsefné Katalin Horváth 2015 szeptember 26

Biztos nagyon finom lehet..Én is hasonlóképpen készítem.Gratulálok!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*