Nagyon fincsi, én is így szeretem! Köszi!
· 1/2 kg oldalas
· 15dkg sertés zsír
· 6-8 gerezd fokhagyma
· 1 kk őrölt fekete bors
· 1 kk őrölt köménymag
· 1,5dl víz
1. A megtisztított oldalast sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel hintjük. Tepsire helyezzük és a 1,5dl vizet alá öntjük illetve a sertés zsírt mellé rakjuk .
2. A megpucolt fokhagymagerezdeket a hús köré szórjuk, egy-kettő mehet a tetejére is. A tepsit alufóliával lefedjük és bedugjuk a 200 fokra előmelegített sütőbe. Közben kétszer-háromszor ránézünk, és ha elsült a víz a hús alól, pótoljuk.
3. Egy óra elteltével levesszük a fóliát a tepsiről és visszadugjuk a forró sütőbe. picit megpirítjuk a húst. Közben pótoljuk a vizet, ha szükséges (jó, ha van alatta víz rendesen, mert ebből lesz a finom szaft).
4. A kész oldalast főzelékkel illetve önmagában finom kenyérrel is fogyaszthatjuk
Tipp :Azért szoktam sertés zsírral készíteni mert így utána ,finom sült hús zsírunk lesz
amit kenyérre kenve szívesen fogyaszt a család .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.