Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Sült oldalas fokhagymásan

felvitel dátuma: 2013-02-28 15:58:27       mai nézettség: 1       nézettség: 1848
részletes recept
Sült oldalas fokhagymásan
Hozzávalók 6 személyre:

 

·         1/2 kg  oldalas

·          15dkg sertés zsír

·         6-8 gerezd  fokhagyma

·         1 kk őrölt fekete bors

·         1 kk őrölt köménymag

·         1,5dl víz

Előkészületi idő: 5 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

 

1.    A megtisztított oldalast sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel hintjük. Tepsire helyezzük és a 1,5dl  vizet alá öntjük  illetve a sertés zsírt mellé rakjuk .

2.    A megpucolt fokhagymagerezdeket a hús köré szórjuk, egy-kettő mehet a tetejére is. A tepsit alufóliával lefedjük és bedugjuk a 200 fokra előmelegített sütőbe. Közben kétszer-háromszor ránézünk, és ha elsült a víz a hús alól, pótoljuk.

3.    Egy óra elteltével levesszük a fóliát a tepsiről és visszadugjuk a forró sütőbe. picit megpirítjuk a húst. Közben pótoljuk a vizet, ha szükséges (, ha van alatta víz rendesen, mert ebből lesz a finom szaft).

4.       A kész oldalast főzelékkel  illetve önmagában finom kenyérrel is fogyaszthatjuk

 

Tipp :Azért szoktam sertés zsírral készíteni  mert így utána  ,finom  sült hús  zsírunk lesz

amit kenyérre kenve  szívesen fogyaszt a család .

 

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Zsu 2013 szeptember 26

Nagyon fincsi, én is így szeretem! Köszi!

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2013 szeptember 26

Örülök kedves Zsuzsa

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*