Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Sült oldalas

felvitel dátuma: 2011-10-23 13:56:53       mai nézettség: 1       nézettség: 2874
részletes recept
Sült oldalas
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg oldalas
3-4 gerezd fokhagyma
A páchoz ízlés szerint:
őrölt kömény, őrölt bors, csípős ketchup,
1 dl olaj

http://www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

A pác hozzávalóit kanállal egy tálba jól összekeverem, belenyomom a fokhagymagerezdeket is. A 2-3 ujjnyi csíkokra elvagdalt oldalast beleforgatom jól a pácba, majd pár órán át hagyom (legjobb egy éjszaka)hogy az ízek átjárják. Sütés előtt bepakolom a húst egy sütőzacskóba, hozzákanalazom a megmaradt pácot is. A zacskót bezárom(én s zacskó tetejéből vágtam le egy csíkot, azzal kötöttem össze)és hústűvel pár helyen megszúrom, hogy a gőz ne feszítse szét. Előmelegített sütőbe teszem közepes lángon egy órára. Ez idő alatt szépen megsül. Utána a zacskót szétnyitom nagyon óvatosan, nehogy a felcsapó gőz megégessen, és ha szükséges, még kicsit pirítom a hús tetejét.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 csoti.henriette 2011 október 23

Szuper guszta lett Timcsi!

0/10 Timcsike 2011 október 23

Köszi:-)

0/10 kautz1009 2011 október 23

Nagyon szép lett!Gratulálok!

0/10 darvas.marti1234 2011 október 25

Igen... nagyon gusztusos ! Ha viszont nem sütőzacskóba sül ,sokan elkövetik azt a hibát nagyon sok vizet / Páclét / öntenek a hús alá és színtelen lesz az oldalas inkább főt hús jellegű lesz .. tehát én rövid lén sütőm hozzá adagolok mindig egy kicsi lét , ahogy a hús megkívánja / puha legyen , és sült / ... az eredmény ropogós sült oldalas lesz ...

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*