Szuper guszta lett Timcsi!
1 kg oldalas
3-4 gerezd fokhagyma
A páchoz ízlés szerint:
őrölt kömény, őrölt bors, csípős ketchup,
1 dl olaj
A pác hozzávalóit kanállal egy tálba jól összekeverem, belenyomom a fokhagymagerezdeket is. A 2-3 ujjnyi csíkokra elvagdalt oldalast beleforgatom jól a pácba, majd pár órán át hagyom (legjobb egy éjszaka)hogy az ízek átjárják. Sütés előtt bepakolom a húst egy sütőzacskóba, hozzákanalazom a megmaradt pácot is. A zacskót bezárom(én s zacskó tetejéből vágtam le egy csíkot, azzal kötöttem össze)és hústűvel pár helyen megszúrom, hogy a gőz ne feszítse szét. Előmelegített sütőbe teszem közepes lángon jó egy órára. Ez idő alatt szépen megsül. Utána a zacskót szétnyitom nagyon óvatosan, nehogy a felcsapó gőz megégessen, és ha szükséges, még kicsit pirítom a hús tetejét.
Szuper guszta lett Timcsi!
Köszi:-)
Nagyon szép lett!Gratulálok!
Igen... nagyon gusztusos ! Ha viszont nem sütőzacskóba sül ,sokan elkövetik azt a hibát nagyon sok vizet / Páclét / öntenek a hús alá és színtelen lesz az oldalas inkább főt hús jellegű lesz .. tehát én rövid lén sütőm hozzá adagolok mindig egy kicsi lét , ahogy a hús megkívánja / puha legyen , és sült / ... az eredmény ropogós sült oldalas lesz ...
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.