1 piros húsú paprika
2 sárgarépa
1 sárga húsú paprika
2 kicsi cukkini
1 padlizsán
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
4-5 ek olívaolaj
1 ág rozmaring
2 ág kakukkfű
4 közepes paradicsom
2 szem krumpli
só
bors
150 g feta sajt (elhagyható)
1. A paprikákat csíkokra, a cukkinit karikákra, a padlizsánt, sárgarépát kockakra, a hagymát pedig vékony szeletekre vágjuk.
Az egészet egy tűzálló tálba rakjuk.
2. A fokhagymát apróra vágjuk, elvegyítjük az olívaolajjal, hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket és a zöldségekre öntjük.
Sózzuk, borsozzuk és az egészet jól összekeverjük.
3. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Kb. 30-40 percig sütjük.
4. Közben a paradicsomok héját lehúzzuk, negyedeljük, a magokat kiszedjük, majd gerezdekre vagjuk.
15 perccel a sütési idő letelte előtt a zöldségekhez forgatjuk a paradicsomot, majd tovább sütjük.
5. Kivesszük a sütőből, rámorzsoljuk a feta sajtot és tálaljuk (elhagyható)
Bármilyen sülttel nagyon finom!
Tzatzikivel kifejezetten görög ételkülönlegesség, de friss salátával, kovászos uborkával is fenséges !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.