Hozzávalók négy személyre: 60 dkg hízott libamáj, 4 db savanykás alma, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál méz darált feketebors, bazsalikom
Sült Libamáj alma ágyon
Hozzávalók négy személyre: 60 dkg hízott libamáj, 4 db savanykás alma, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál méz darált feketebors, bazsalikom
Szeleteljük fel a libamájat úgy, hogy személyenként három kisebb szelet legyen. Daráljunk rá feketeborsot és szórjuk meg szárított bazsalikommal. Csorgassunk rá egy evőkanálnyi olajat, majd tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja.
Mossuk meg alaposan az almákat, vágjuk le a tetejüket és az aljukat, majd magházukat egy éles késsel vagy teáskanállal vájjuk ki. Kenjük be kívül és belül olvasztott vajjal, majd a mézzel. Tegyük egy sütőlapra, és forró sütőben 150 fokon süssük 10-15 percig.
Forrósítsuk fel a maradék olajat egy nagy serpenyőben, majd helyezzük bele a befűszerezett libamájszeleteket. Közepes lángon süssük mindkét oldalát pirosra. Vigyázzunk, ne süssük túl, akkor a legfinomabb, ha a közepe rózsaszín marad.
Krumpli pürével tálalom ,a megsült almára rakom a libamájat .
Nagyon finom ínyenc étel .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.