Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Sült Libamáj alma ágyon

felvitel dátuma: 2013-01-14 13:18:55       mai nézettség: 1       nézettség: 1949
részletes recept
Sült Libamáj  alma ágyon
Hozzávalók 4 személyre:

 

Hozzávalók négy személyre: 60 dkg hízott libamáj, 4 db savanykás alma, 3 evőkanál  olaj, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál méz  darált feketebors, bazsalikom

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

 

Sült Libamáj alma ágyon

Hozzávalók négy személyre: 60 dkg hízott libamáj, 4 db savanykás alma, 3 evőkanál  olaj, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál méz  darált feketebors, bazsalikom

Szeleteljük fel a libamájat úgy, hogy személyenként három kisebb szelet legyen. Daráljunk rá feketeborsot és szórjuk meg szárított bazsalikommal. Csorgassunk rá egy evőkanálnyi olajat, majd tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja.

Mossuk meg alaposan az almákat, vágjuk le a tetejüket és az aljukat, majd magházukat egy éles késsel vagy teáskanállal vájjuk ki. Kenjük be kívül és belül olvasztott vajjal, majd a mézzel. Tegyük egy sütőlapra, és forró sütőben 150 fokon süssük 10-15 percig.

Forrósítsuk fel a maradék olajat egy nagy serpenyőben, majd helyezzük bele a befűszerezett libamájszeleteket. Közepes lángon süssük mindkét oldalát pirosra. Vigyázzunk, ne süssük túl, akkor a legfinomabb, ha a közepe rózsaszín marad.

 Krumpli pürével  tálalom  ,a megsült almára  rakom a libamájat  .

Nagyon finom   ínyenc étel  .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*