Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Sült libacomb

felvitel dátuma: 2013-10-13 21:44:37       mai nézettség: 1       nézettség: 2036
részletes recept
Sült libacomb
Hozzávalók 6 személyre:

4db szép libacomb

1-2 evőkanál

pici víz alá

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

1.    Alapos tisztítás után a húst jól besózzuk, a bőrét is. Egy tepsibe helyezzük, a bőrükkel lefelé.

2.    A sütőt előmelegítjük 220°C -ra, és betesszük a húst. Kb.35-45 perc alatt nagyjából kisül a bőréből az összes zsír, és ekkor megfordíthatjuk a combokat. Ezt az oldalt is sütjük kb. 30-35 percet. Kicsit színesedjen is meg! A felesleges zsírt szedjük ki a combok alól, de még maradjon kb. fél cm magasan. Utána szorosan fedjük le a tepsit alufóliával, és tovább sütjük, azaz puhítjuk, kb 20-30 percet. Az idő elteltével ellenőrizzük, hogy elég puha-e.

3.    Vegyük vissza a sütő hőfokát 190°C-ra.

4.    Ha omlós, puha a hús, levesszük a fóliát, és kb 15 percetmég visszatesszük, hogy még szebb színt kapjon.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*