4db szép libacomb
1-2 evőkanál só
pici víz alá
1. Alapos tisztítás után a húst jól besózzuk, a bőrét is. Egy tepsibe helyezzük, a bőrükkel lefelé.
2. A sütőt előmelegítjük 220°C -ra, és betesszük a húst. Kb.35-45 perc alatt nagyjából kisül a bőréből az összes zsír, és ekkor megfordíthatjuk a combokat. Ezt az oldalt is sütjük kb. 30-35 percet. Kicsit színesedjen is meg! A felesleges zsírt szedjük ki a combok alól, de még maradjon kb. fél cm magasan. Utána szorosan fedjük le a tepsit alufóliával, és tovább sütjük, azaz puhítjuk, kb 20-30 percet. Az idő elteltével ellenőrizzük, hogy elég puha-e.
3. Vegyük vissza a sütő hőfokát 190°C-ra.
4. Ha omlós, puha a hús, levesszük a fóliát, és kb 15 percetmég visszatesszük, hogy még szebb színt kapjon.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.