Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » sült kacsamell párolt lilakáposztával

felvitel dátuma: 2014-02-16 17:55:31       mai nézettség: 3       nézettség: 2054
részletes recept
sült kacsamell párolt lilakáposztával
Hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók:
 
2 db kacsamell
, őrölt bors, rozmaring,



Hozzávalók:
 
1 fej lilakáposzta, kb. 1 kg-os
2 csapott ek. kristálycukor
fél dl olaj
, őrölt bors, köménymag
2 ek. 20%-os ecet
Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A kacsamell bőrös részét bevagdostam. Megsóztam, megborsoztam és megszórtam rozmaringgal.
Hagytam állni egy kicsit, aztán a bőrös oldalával kezdődően átsütöttem mindkét oldalát vagy 15-15 percig.
Előmelegített sütőben még sütöttem 20 percig fóliával lefedve, majd fólia nélkül pirítottam egy kicsit.
Felszeleteltem, és tálalásig a zsírjában hagytam.

Közben elkészítettem a káposztát.


A káposztát vékony csíkokra vágtam, megsóztam.
A kristálycukrot karamellizáltam, hozzáadtam fél dl olajat.
A káposztát ezen kezdtem párolni.
Amikor már összeesett a káposzta, és látszott rajta, hogy megpárolódott, akkor megborsoztam és ráöntöttem az ecetet.
Még ezekkel is pároltam is egy rövid ideig.

Tálaláskor a kacsamell és a párolt káposzta mellé sütöttem hasábburgonyát.
Narancs szeletekkel díszítettem.

 

Szakács: Piroska


Film link: http://www.piroskonyha.blogspot.hu/2013/12/sult-kacsamell-parolt-lilakaposztaval.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*