Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Sült kacsa szárnytő fehérboros párolt káposztával

felvitel dátuma: 2017-10-26 17:25:04       mai nézettség: 1       nézettség: 560
részletes recept
Sült kacsa szárnytő fehérboros párolt káposztával
Hozzávalók 3 személyre:

Hozzávalók:

6 db kacsa szárnytő

  só

  őrölt fekete bors

  méz 1 evőkanál

 2 ek kacsazsír

 2-3 gerezd fokhagyma

 

Párolt káposzta:

 

0,5 db fehérkáposzta

  1 ek kacsazsír

  1 db vöröshagyma

   1 tk cukor

  1 tk fehérborecet

  1 mk köménymag

  0,5 dl fehérbor

  só

  őrölt fekete bors

 

Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 55 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

Elkészítés:

A kacsa szárnytőket sózom, borsozom,  fokhagymával bekenem locsolok rá mézet.

A káposztát legyalulom. A hagymákat darabolom.

Egy tepsit kacsazsírral kikenek, rárakom a kacsa szárnytő darabokat, ezekre is teszek zsírt. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

Egy serpenyőben megpirítom a köménymagot, kacsazsírt adok hozzá, ezen megdinsztelem  a hagymákat, cukorral karamellízálom. Beleteszem a káposztát. Ráöntöm az ecetet, fűszerezem, s így párolom, a vége felé ráöntöm a bort is.
 

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*