Hozzávalók:
6 db kacsa szárnytő
só
őrölt fekete bors
méz 1 evőkanál
2 ek kacsazsír
2-3 gerezd fokhagyma
Párolt káposzta:
0,5 db fehérkáposzta
1 ek kacsazsír
1 db vöröshagyma
1 tk cukor
1 tk fehérborecet
1 mk köménymag
0,5 dl fehérbor
só
őrölt fekete bors
Elkészítése:
Elkészítés:
A kacsa szárnytőket sózom, borsozom, fokhagymával bekenem locsolok rá mézet.
A káposztát legyalulom. A hagymákat darabolom.
Egy tepsit kacsazsírral kikenek, rárakom a kacsa szárnytő darabokat, ezekre is teszek zsírt. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
Egy serpenyőben megpirítom a köménymagot, kacsazsírt adok hozzá, ezen megdinsztelem a hagymákat, cukorral karamellízálom. Beleteszem a káposztát. Ráöntöm az ecetet, fűszerezem, s így párolom, a vége felé ráöntöm a bort is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.