Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Sült kacsa knédlivel és párolt káposztával

felvitel dátuma: 2011-10-12 22:56:03       mai nézettség: 1       nézettség: 4852
részletes recept
Sült kacsa knédlivel és párolt káposztával
Hozzávalók 4 személyre:

1 szép 2400gr magyar kacsa
1 deci víz

1kg-s  káposzta
0, 5 deci olaj
ecet, cukor, , köménymag,pirospaprika
víz

knédli
 

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 120 perc

Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A kacsát megtisztítom, megmosom, bevagdosom, jól megsózom. Egy mélyebb tepsibe teszem. Ha hájasabb, ezt levágom róla, felszeletelem, majd a májjal együtt a kacsa mellé helyezem. 1 deci vizet öntök alá, letakarom alufóliával, és 180 fokon sütöm 1, 5 órát. Azután az alufóliát leveszem róla, és szép ropogósra sütöm.

A káposztát legyalulom, vagy vékonyra felvágom. Lábasba olajat öntök, beleteszem a káposztát, megsózom, 2 kanál ectet és 1 kanál cukrot  teszek bele. Megszórom 1 tetőzött kiskanál egész köménnyel és 1 kiskanál pirospaprikával. Felöntöm 2 deci vízzel, fedő alatt néha kevergetve, készrepárolom. Jó, ha a káposzta alatt marad egy kis lé, mert ez is jó a knédli meglocsolásához.
A knédli receptjét megtaláljátok a receptjeim között.
Jó étvágyat!

 

Szakács: Rozi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Hani 2011 október 12

Nagyon jól néz ki! Szeretem a kacsahúst, finom lehet!

0/10 anna51 2011 október 13

A kacsahúst nagyon szeretem, foleg így - knédlivel és káposztával!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*