Nagyon jól néz ki! Szeretem a kacsahúst, finom lehet!
1 szép 2400gr magyar kacsa
1 deci víz
1kg-s káposzta
0, 5 deci olaj
ecet, cukor, só, köménymag,pirospaprika
víz
knédli
A kacsát megtisztítom, megmosom, bevagdosom, jól megsózom. Egy mélyebb tepsibe teszem. Ha hájasabb, ezt levágom róla, felszeletelem, majd a májjal együtt a kacsa mellé helyezem. 1 deci vizet öntök alá, letakarom alufóliával, és 180 fokon sütöm 1, 5 órát. Azután az alufóliát leveszem róla, és szép ropogósra sütöm.
A káposztát legyalulom, vagy vékonyra felvágom. Lábasba olajat öntök, beleteszem a káposztát, megsózom, 2 kanál ectet és 1 kanál cukrot teszek bele. Megszórom 1 tetőzött kiskanál egész köménnyel és 1 kiskanál pirospaprikával. Felöntöm 2 deci vízzel, fedő alatt néha kevergetve, készrepárolom. Jó, ha a káposzta alatt marad egy kis lé, mert ez is jó a knédli meglocsolásához.
A knédli receptjét megtaláljátok a receptjeim között.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.