nagyon finom és guszta anyukám legfinibb receptje:)
1 egész kacsa ( vagy csak 5 comb )
5 fej vörös hagyma
Só
magyaros füszer keverék
kevés szólya szósz
A meg pucolt kacsát szét darabolom, a sóval és a magyaros fűszer keverékével jól bedörzsölöm.( az aprolékját félre teszem, azt káposztába szoktam tenni.)
hagyom 1-2 órát állni. A hagymát megpucolom , vastagabb csíkokra vagdalom.
Mázas cserép edényt beáztatom 20 percre.
A cserép edény aljába terítem a hagyma felét, rárakom a kacsahúst ( én csak a combot a mellet ,szárnyát, és a farcsikját is bele teszem mert én nagyon szeretem a csontossát) majd ráteritem a maradék hagymát.
Lefedem a cserép edény tetejével és sütöm.
Ha a hús puha leveszem a tetőt és meglocsolom szója szósszal,majd sűrűn locsolva a saját zsírjával szép pirosra sütöm.( Ha valaki szereti, amikor félig megpuhul a húsi tehet az edénybe burgonyát is negyedelve és úgy sütheti tovább amíg megnem puhul a burgonya és a husi.Tetőlevétel után úgy is lehet pirítani a husit és a burgonyát.Isteni finom lesz úgy is ).
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.