Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Sült hagymás házi cipó

felvitel dátuma: 2014-02-25 11:49:21       mai nézettség: 1       nézettség: 897
részletes recept
Sült hagymás házi cipó
Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg rétesliszt
15 dkg finomliszt (BL55)
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1/3 csomag szárított élesztő
1 teáskanál só
víz (amennyit a tészta felvesz)
0,5 mokkáskanál cukor

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk majd megpirítjuk és hagyjuk kihűlni.
A többi hozzávalóval összegyúrjuk majd a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt jól átgyúrjuk hogy a levegőt kinyomkodjuk belőle,majd cipó alakra formázzuk.
Tegyük egy sütőpapírral kibélelt lemezre,majd takarjuk le egy bespriccelt hőálló tállal (lehetőleg magas legyen,hogy a cipó tudjon nőni)és hagyjuk így még 30 percig.Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és  süssük kb. 40 percig.Ekkor vegyük le a hőálló tálat és süssük még 5-8 percig.Amikor a sütőből kivesszük spricceljük meg vízzel és hagyjuk hűlni.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*