20 dkg rétesliszt
15 dkg finomliszt (BL55)
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1/3 csomag szárított élesztő
1 teáskanál só
víz (amennyit a tészta felvesz)
0,5 mokkáskanál cukor
A vöröshagymát apróra vágjuk majd megpirítjuk és hagyjuk kihűlni.
A többi hozzávalóval összegyúrjuk majd a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt jól átgyúrjuk hogy a levegőt kinyomkodjuk belőle,majd cipó alakra formázzuk.
Tegyük egy sütőpapírral kibélelt lemezre,majd takarjuk le egy bespriccelt hőálló tállal (lehetőleg magas legyen,hogy a cipó tudjon nőni)és hagyjuk így még 30 percig.Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és süssük kb. 40 percig.Ekkor vegyük le a hőálló tálat és süssük még 5-8 percig.Amikor a sütőből kivesszük spricceljük meg vízzel és hagyjuk hűlni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.