Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Sült cukkini és patiszon zöldséges bulgurral

felvitel dátuma: 2011-07-25 11:43:15       mai nézettség: 1       nézettség: 3833
részletes recept
Sült cukkini és patiszon zöldséges bulgurral
Hozzávalók 2 személyre:

Sült cukkini, patiszon

Hozzávalók:

1 bébi cukkini vagy nagyon zsenge

1 sárga patiszon

bors www.toldifuszer.hu

extra szűz olivaolaj (kevés) a sütéshez

kicsi petrezselyem a díszítéshez (opcionális)

Zöldséges bulgur

Hozzávalók:

1 ½  csésze bulgur

2 közepes sárgarépa

1 hagyma

1 fehérrépa

½ paprika

½ piros kaliforniai parika

1-2 szelet sárga patiszon

1-2 szelet cukkini

1 zellerszár

petrezselyem

bors

chili

kicsi extra szűz oliva olaj

Saláta

hozzávalók:

3-4 jégsaláta levél

½ kigyóuborka

½ kaliforniai paprika

1 paradicsom

(persze, mármilyen hozzávalókból készíthető)

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:
  1. A patiszont, cukkinit, amit megsütünk  vékony karikákra, illetve szeletekre vágjuk, mindkét oldalát megsózzuk és kicsit állni hagyjuk.
  2. Amíg várja a sütést, elkészítjük a bulgurt.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
  4. A hagymát, répát, fehérrépát, paprikákat, patiszont és cukkinit, paprikákat apró kockákra vágjuk.
  5. A zellerszárat, petrezselymet apróra vágjuk.
  6. A hagymát kicsit megdinszteljük, hozzáadjuk a répát, fehérrépát és zellerszárat és folytatjuk a dinsztelést.
  7.  Felöntjük vízzel, kicsivel többel, mint ami ellepi.(Az elkészült lének 3x mennyiségűnek kell lennie, mint az elkészítendő bulgur mennyisége). Megsózzuk és kicsit főzzük. A zöldségeket nem főzzük teljesen puhára, mert a bulgurral is puhulni fognak.
  8.  Ezzel készítettünk egy zöldséglét, amivel leöntjük a bulgurt, illetve most beletesszük. Az elkészült „levesbe” beletesszük a bulgurt, cukkinit, patiszont. Lefedjük és várunk, hogy megpuhuljon (nem főzzük).
  9. Közben elkészítjük a salátát.
  10. A salátát, paprikát, uborkát kis kockákra vágjuk a paradicsomot félbevágjuk és felszeleteljük.
  11.  20 perc elteltével megnézzük, hogy megpuhult-e bulgur, illetve magába szívott-e minden lét.
  12. Ha igen, hozzáadjuk a paprikákat és összekeverjük, ha nem, kicsit alámelegítünk és a felesleges nedvességet elpárologtatjuk, és utána adjuk hozzá a paprikákat. Utána belekeverjük az összevágott petrezselymet, de hagyunk belőle a díszítéshez. Megszórjuk borssal chilivel és ha szükséges még sózzuk.
  13. A cukkinit és patiszont lecsepegtetjük vagy papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet (ne fröcsögjön sütésnél)
  14. Lassú tűzön mindkét oldalát megsütjük.
  15. A bulgurt egy pohárba tömjük és ráborítjuk a tányérra, a cukkinit és patiszont kicsit megborsozzuk és megszórjuk petrezselyemmel. A felkockázott saláta alapanyagokból kis kupacokat teszünk a tányérra.

 

Egy, illetve két nagyon színes tányér étel az eredmény:))) 

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*