4 db csírkecomb
2 szál répa
2 fej hagyma
3 kisebb szem krumpli
egzotikus fűszerkeverék,mexikói grillfűszer
1 kg krumpli
4 gerezd fokhagyma
vaj,tej
csipet fehérbors
só
A csírkecombot kettévágom,beleteszem egy tepsibe és mindkét oldalát befűszerezem.
A bőrös oldalával lefelé forgatom.
A répát,krumplit,hagymát megtisztítom,feldarabolom,majd a húsok közzé rakom.
Öntök rá kb 2-3 dl vizet,lefedem fóliával és 30 percig sütöm.Közben odateszem a krumplipürét is.
A krumplit sós vízben a fokhagymával együtt megfőzöm.
Majd leszűröm,egy púpos evőkanál vajjal és úgy 2 dl tejjel megtöröm,megborsozom és habosra keverem.
A húst 30 perc után kiveszem a sütőböl,leveszem róla a fóliát.
A bőrös oldalával felfelé forgatom és még így sütöm,míg szép piros és ropogós nem lesz a bőre.
Mikor megsült a krumplipürével és a mellette sült hagymával,répával tálalom,kovászosubival kínálom.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.