Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Sült csírkecomb,fokhagymás krumplipürével

felvitel dátuma: 2011-07-31 18:30:44       mai nézettség: 1       nézettség: 4337
részletes recept
Sült csírkecomb,fokhagymás krumplipürével
Hozzávalók 4 személyre:

4 db csírkecomb

2 szál répa

2 fej hagyma

3 kisebb szem krumpli

egzotikus fűszerkeverék,mexikói grillfűszer

 1 kg krumpli

4 gerezd fokhagyma

vaj,tej

csipet fehérbors

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A csírkecombot kettévágom,beleteszem egy tepsibe és mindkét oldalát befűszerezem.
A bőrös oldalával lefelé forgatom.
A
répát,krumplit,hagymát megtisztítom,feldarabolom,majd a húsok közzé rakom.
Öntök kb 2-3 dl vizet,lefedem fóliával és  30 percig sütöm.Közben odateszem a krumplipürét is.
A krumplit sós vízben a fokhagymával együtt megfőzöm.
Majd leszűröm,egy púpos evőkanál vajjal és úgy 2 dl tejjel megtöröm,megborsozom és habosra keverem.
A húst 30 perc után kiveszem a sütőböl,leveszem róla a fóliát.
A bőrös oldalával felfelé forgatom és még így sütöm,míg szép piros és ropogós nem lesz a bőre.
Mikor megsült a krumplipürével és a mellette sült hagymával,répával tálalom,kovászosubival kínálom.

étvágyat hozzá!

Szakács: Gabcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*