- 6-8 db csirke felsőcomb
- 25 dkg gomba
- 1 kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1,5 dl vörösbor
- 1 ek konyak
- 1 ek paradicsompüré
- 1,5 dl tejszín
- só, bors
Előmelegítek egy 3,5 l-es, 24 cm-es AMC edényt a visiotherm első piros jelzéséig. Amíg melegszik, a csirkecombokat megmosom, aki nem szereti a bőrét, lehúzhatja.
A felmelegedett edényben fűszerezés nélkül megsütöm a combokat, úgy, hogy a csontosabb felük legyen az edény aljzatán, a bőrös felük pedig fölfelé. Mikor jól megpirult és az edény már "elengedte," megfordítom a combokat és a fölfelé levő felüket sózom, borsozom. Ezután ráteszem a fedőt és 4-5 percig párolom. Ekkor a húsokon képződött szaftot egy tálkába leöntöm a húsokról és még 1-2 percig fedő nélkül pirítom. Amikor kész, a ropogósra sült combokat kiszedem egy tányérra.
(Érdemes megfigyelni, hogy semmilyen zsiradékot sem használok, olajat sem, teljes egészében a hús saját zsírját és szaftját használom.
Az edényben a hús visszamaradt zsírján megpirítom a lereszelt vagy géppel pépesített vörös - és fokhagymát, rádobom a felszeletelt gombát, és a nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát. Pár percig pirítom, majd felengedem a csirke leöntött szaftjával, a 1,5 dl vörösborral, hozzáadom a paradicsompürét, sózom, borsozom és fedő alatt és 5 perc alatt puhára főzöm. Hozzáadom a tejszínt, a konyakot, kicsit összerottyan, beleteszem a csirkecombokat és párolt rizzsel tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.