4 db csirke felsőcomb
10 dkg kókusz zsír
2 db nagyobb hagyma
6 cikk fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
1/2 zöld paprika
1/2 kg káposzta
1 kis csokor petrezselyemzöld
15 szem zöld olivabogyó
1 csipet őrölt kömény
1 csapott mokkáskanál oregánó
só
Az egyik hagymát felkockázzuk és 5 dkg kókusz zsíron elkezdjük pirítani, majd a fokhagymákat is összevágjuk és a félig megdinsztelt hagymához keverjük. Megszórjuk az őrölt piros paprikával és beletesszük a csirkecombokat. Hirtelen átsütjük mindkét oldalukat, majd egy kis vízzel felengedve, fedő alatt elkezdjük párolni. Ha a hús puha, zsírjára sütjük, kicsit pirítjuk.
A garnírung elkészítéséhez a káposztát vékony szeletekre vágjuk és az 5 dkg kókusz zsíron megpárolt másik hagymához és fokhagymához keverjük. Megsózzuk és fedő alatt kb. 15 percig pároljuk. Fűszerezzük az őrölt köménnyel, oregánóval, sóval. Utána erősebb tüzön pirítani kezdjük a káposztát, amit ilyenkor már állandóan keverünk vagy rázogatunk, hogy le ne égjen. Az utolsó öt percben hozzáadjuk az olivabogyót és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.