Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Sült csirkecomb, olivabogyós sült káposztával

felvitel dátuma: 2011-05-03 00:48:00       mai nézettség: 2       nézettség: 2058
részletes recept
Sült csirkecomb, olivabogyós sült káposztával
Hozzávalók 2 személyre:

4 db csirke felsőcomb

10 dkg kókusz zsír

2 db nagyobb hagyma

6 cikk fokhagyma

1 mokkáskanál őrölt pirospaprika

1/2 zöld paprika

1/2 kg káposzta

1 kis csokor petrezselyemzöld

15 szem zöld olivabogyó

1 csipet őrölt kömény

1 csapott mokkáskanál oregánó

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Az egyik hagymát felkockázzuk és 5 dkg kókusz zsíron elkezdjük pirítani, majd a fokhagymákat is összevágjuk és a félig megdinsztelt hagymához keverjük. Megszórjuk az őrölt piros paprikával és beletesszük a csirkecombokat. Hirtelen átsütjük mindkét oldalukat, majd egy kis vízzel felengedve, fedő alatt elkezdjük párolni. Ha a hús puha, zsírjára sütjük, kicsit pirítjuk.

A garnírung elkészítéséhez a káposztát vékony szeletekre vágjuk  és az 5 dkg kókusz zsíron megpárolt másik hagymához és fokhagymához keverjük. Megsózzuk és fedő alatt kb. 15 percig pároljuk. Fűszerezzük az őrölt köménnyel, oregánóval, sóval.  Utána erősebb tüzön pirítani kezdjük a káposztát, amit ilyenkor már állandóan keverünk vagy rázogatunk, hogy le ne égjen. Az utolsó öt percben hozzáadjuk az olivabogyót és az apróra vágott petrezselyemzöldet.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*