· 7-8 db csirkecomb
· 3-4 gerezd fokhagyma
· kb 1,5 kg burgonya
· 3 kanálnyi olívaolaj
· 1 tk só,
· 1 kk őrölt bors,
· 1 tk grill fűszerkeverék
· 1 tk magyaros sült fűszerkeverék
· 10-12 szem gombafej
1. A csirkecombokon rajta hagyjuk a bőrét, úgy besózzuk.
2. Egy magasabb tepsibe (én kacsasütőbe tettem) tesszük a combokat, szépen elrendezve, de előtte jól kiolajozzuk a tepsit.
3. A combokat meglocsoljuk olívaolajjal, és fűszerezzük. A fokhagymát a combok közé tesszük, és a tepsire tesszük a tetejét .
4. A burgonyát karikára vágjuk a gombát megtisztitjuk és egészben hagyjuk .sütőpőapírral bélet tepsire helyezzük, olívaolajjal meglocsoljuk és sózzuk.
5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a combos tepsit felülre tesszük.
6. A burgonyás tepsit az alsó polcra tesszük, és így sütjük. A combokról 35 perc után levesszük a kacsasütő tetejét , , és még sütjük kb. 25 percig.
7. A combokat forgassuk, és locsoljuk. Mire a combok megsülnek, a burgonyás gombás egyveleg is kész lesz.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Én ecetes saláta mixet készítettem hozzá
íme a recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.