Nagyon tetszik a rokfortos tekercs, lopom:)
4 db csirkecomb filé / egész comb is lehet /
szárnyas fűszerkeverék
só
őrölt fekete bors
étolaj
A tekercsekhez:
1 db fejes saláta
25 dkg tehén túró
20 dkg rokfort vagy márvány sajt
5 dkg vaj
őrölt fehér bors
só
Előkészítés:A salátát leveleire szedjük,alaposan megmossuk.A csirkecombokat sózzuk,befűszerezzük.
A túrót,rokfort sajtot és a vajat villával szétnyomkodjuk,borsozzuk és alaposan összekeverjük.A salátalevelek vastagabb részeit leszedjük.A leveleket alufóliára terítjük.A sajtos-túrós masszából hengereket formázunk és a saláta levelekbe tekerjük.Alufóliába csavarjuk és a hűtőbe tesszük.A combokat tepsibe rakjuk,pici vizet és olajat öntünk alá.Sütőben szép pirosra sütjük.A megsült combokat a felszeletelt tekercsekkel tálaljuik.
Melegen és hidegen is finom.Ha hidegen kínáljuk pirított kifli vagy zsemle szeleteket adhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.