4 db csirkecomb
grill fűszer
őrölt fekete bors
majoránna
1 kis darab póré vagy újhagyma
só
2 dl majonéz
1 dl főző tejszín
2 db alma
20 dkg cékla /főtt/
étolaj
citromlé
mustár
cukor
őrölt fehér bors
Előkészítés: A csirkecombokat befűszerezzük. A céklát meghámozzuk, lereszeljük vagy ha üveges céklánk van azt az almával és a hagymával együtt vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A combokat sütőben alufóliával letakarva, kevés vizet öntve alá, 160 fokon, 40 percig pároljuk. Levesszük a fóliát, és 180 fokon, 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Összekeverjük a majonézt a céklával,hagymával tejszínnel és az almával. Ízesítjük sóval,citromlével,cukorral,borssal és mustárral A csirkecombokat a céklás, almás,hagymás majonézzel tálaljuk.
A csíki mártásban eredetileg van citromos vízben főtt gomba apróra vágva. Én ezt most kihagytam belőle.:))
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.