Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Hús étel recept » Sült csirkecomb csíki mártással

felvitel dátuma: 2012-06-29 17:48:06       mai nézettség: 1       nézettség: 3150
részletes recept
Sült csirkecomb csíki mártással
Hozzávalók 4 személyre:

4 db csirkecomb

grill fűszer

őrölt fekete bors

majoránna

1 kis darab póré vagy újhagyma

2 dl majonéz

1 dl főző tejszín

2 db alma

20 dkg cékla  /főtt/

étolaj

citromlé

mustár

cukor

őrölt fehér bors

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A csirkecombokat befűszerezzük. A céklát meghámozzuk, lereszeljük vagy ha üveges céklánk van azt az almával és a hagymával  együtt vékony csíkokra vágjuk.

 Elkészítés: A combokat sütőben alufóliával letakarva, kevés vizet öntve alá, 160 fokon, 40 percig pároljuk. Levesszük a fóliát, és 180 fokon, 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Összekeverjük a majonézt a céklával,hagymával tejszínnel és az almával. Ízesítjük sóval,citromlével,cukorral,borssal és mustárral A csirkecombokat a céklás, almás,hagymás majonézzel tálaljuk.

A csíki mártásban eredetileg van citromos vízben főtt gomba apróra vágva. Én ezt most kihagytam belőle.:))

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*