szeretem az ilyen recepteket, nagyon guszta.
fagyasztott zöldségkeverék
pár fej gomba cikkekre vágva
néhány csirkeszárny(vagy bármilyen csirkehusi)
fűszersó, delikát
2-3 dkg vaj
reszelt sajt
A tepsi aljába beletettem a mexikói zöldségkeveréket és az összevagdalt gombát. Megszórtam delikáttal, rámorzsoltam a vajat,jól összeforgattam, és a tetejére tettem a befűszerezett csirkeszárnyakat. Letakartam fóliával, és betettem kis lángon a sütőbe egy órára párolódni. Mivel a zöldség fagyasztott volt, és a gomba is elég sok nedvességet enged, így nem kellett alá vizet önteni. Az a pici vaj is csak azért került rá, hogy ízesebb legyen a zöldség. Egyébként ha húst sütök, nem szoktam olajat vagy zsírt tenni alá, csak egy kis vizet. Mindig lefedem fóliával a sültet, és így tökéletesen megpárolódik, majd fólia levétele után megpirul a hús anélkül, hogy plusz kalóriákat vinnénk bele zsírral vagy olajjal. Érdemes kipróbálni!
Visszatérve a receptre.-)Miután a fóliát levettem, pár percig nagyobb lángon hagytam, hogy elpárologjon a még meglévő folyadék alóla, majd a húsok tetejére reszelt sajtot szórtam, és visszadugtam annyi időre, hogy a sajt szépen megolvadjon.
Egy olyan napon készítettem először, amikor már nagyon nem tudtam kitalálni, mit tegyek az asztalra ebédidőbenGyorsan összedobható étel, egészséges és finom! :-)
A zöldségek pedig a fantáziánk és ízlésünk szerint variálhatóak.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.