Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Sült cékla

felvitel dátuma: 2011-08-31 09:48:13       mai nézettség: 1       nézettség: 2563
részletes recept
Sült cékla
Hozzávalók 2 személyre:

2 nagy cékla

5-6 gerezd fokhagyma

kevés extraszűz olivaolaj

köménymag (opcionális) www.toldifuszer.hu

bors (opcionális) www.toldifuszer.hu

chilli (opcionális) www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 5 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A céklát megmossuk, meghámozzuk, 1 cm vagtag karikákra vágjuk, majd csíkokra.

A fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük.

Egy lefedhető serpenyőben felmelegítjuk az olajat és beletesszük a céklát és a fokhagymát. Kicsit sütjük, néha megkeverjük, majd kevés vizet és sót adunk hozzá.

Ha szükséges, még adunk hozzá vizet. Kb.20 perc alatt megpuhul.

Borsozzuk, ha szükséges még sózzuk. Tehetünk beleköményt is.

Innen nagyon változarosan felhasználható:

 Ehetjük reggelire kenyérrel, salátával.

 Turmixolva rákenhetjük a kenyérre vagy pirítósra.

 Tölthetünk vele főtt tojást.

Juhtúróval is fogyasztható.

Készíthetünk hozzá köretet, rizst, vagy egyéb gabonafélét.

Ha többet készítünk akkor inkább sütőben tepsiben érdemes megsütni. Ugyanúgy készítjük, mint fentebb leírtam, csak a tepsit lefedjük fóliával.

Régen imádtam a céklasalátát, de az egészséges életmód jegyében már nem fogyasztok ecettel készült ételeket, így a cékla szinte teljesen kikerült  a fogyasztott táplálékok közül. Télen bukkantam a sült cékla receptre és próbára elkészítettem egy céklából. Még a nem reformétrendet folytató anyámnak is ízlett és szokott enni belőle, ha készítek.

http://www.hazipatika.com/topics/zoldseg_gyumolcs/articles/Cekla_a_zoldsegek_voros_demonja?aid=20080107155518

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*