2 fej brokkoli
2 doboz natur tonhalkonzerv
mandulapehely 5 evőkanál púpozott
2 evőkanál hajdinaliszt
4 dl hajdinatej kellett volna én nem kaptam így sojatejet használtam így is nagyon finom lett.
só
fehér bors
kb. fél dc víz a sojatejet felhígitani
1 bő evőkanál kókusz zsír
A brokkolikat megmossuk és rózsáira szedjük. és a sütőtálba helyezzük úgy hogy a rózsái a tálközepe felé legyenek. A tonhalkonzervet felbontjuk ésa levét jól lecsepegtetjük. Közbe a zsíradékon a mandulapelyhet megpirítjuk majd kiszedjük és félre teszük. Ezután a hajdinalisztből és a zsiradékkal világos rántást készítünk amit a hígitott sojatejjel engedünk fel. Közbe fűszerezzük! Állandó keverés melett kissé hagyjuk besűrűsődni . A le csepegtetett tonhalkonzerveket ráhelyezzük a brokkolira majd ráöntjük a mártást , a legtetejére kerül a félretett píritott mandula. Alufóliával letakarva sütőba teszük és közepes meleg sütőbe készra sütjük . Előmelegített sütőbe ez kb. 20 perc.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.