3 nagy savanykás alma
2 ek cukor
2 ek citromlé
12,5 dkg liszt
csipetnyi só
1 tojás
1,25 dl sor vagy ásványvíz
1 tojásfehérje
fahéjas cukor a szóráshoz
75 dkg olaj a sutéshez
Hámozzuk meg az almákat, majd vegyuk ki a magházukat, s vágjuk fol oket 1 cm vastagságú karikákra. Szórjuk meg cukorral, locsoljuk rájuk a citromlevet, s hagyjuk állni.
A tészta elkészítéséhez keverjuk a lisztbe a sót. Válasszuk szét a tojásokat, az egyik tojássárgáját és a sort keverjuk hozzá a liszthez. A tésztának csak annyira szabad folyósnak lennie, hogy azért megtapadjon az almakarikákon. A tojásfehérjét verjuk kemény habbá, majd adjuk a tésztához.
Az olajat hevítsuk fel egy nagy lábasban. Az almakarikákat forgassuk bele a tésztába, majd tegyunk a forró zsiradékba, de mindig csak annyit, amennyi még kényelmesen elfér benne. Sussuk mindkét oldalukat aranybarnára, majd papírtorlovel itassuk le róluk a felesleges olajat. Melegen, fahéjas cukorral tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.