300ml kéz meleg víz
2 tk cukor
20 g friss élesztő
1 ek só
500g liszt (ez nekem Nagyi titka BL80 volt)
100ml olaj
sütéshez bő, tűzforró olaj
Egy tálba rakjuk a vizet, és a cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk feloldódni benne. Hozzáadjuk a sót, majd a lisztet, és egy könnyű, szinte folyós tésztát keverünk belőle, itt ha nem volt elég a víz, most lehet hozzáadni pluszban. Letakarva 20 percre meleg helyre tesszük kelni. 20 perc után az az olaj felével körbelocsoljuk a tésztát, és olajos kézzel kinyomkodjuk a tésztából a levegőt, majd újabb 5 percre lefedve magára hagyjuk meleg helyen. Egy üvegdeszkát, vagy tálat megolajozunk, és a tésztát 12 részre osztjuk és kis gombócokká formáljuk a tésztát. Letakarva újabb 5-10 percig állni hagyjuk, majd olajos kézzel kör alakóra nyújtjuk a gombócokat, és forró olajban kisütjük őket.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.