Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Stefániasült bacon szalonnával

felvitel dátuma: 2011-05-07 15:15:27       mai nézettség: 1       nézettség: 1999
részletes recept
Stefániasült bacon szalonnával
Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg darálthús
2-4 gerezd fokhagyma
1,5 dl amaránt
6 tojás

1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
10 dkg szeletelt gépsonka
10 trappista sajt
20 dkg bacon szalonna

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

Első lépésként összeállítom a fasírtalapot.
A darálthúsból 2 egész tojás, só, fokhagyma és amaránt hozzáadásával.
Közben 4 tojást keményre főzőm.

Sütőforma alját és oldalát kirakom a szeletelt bacon szalonnával és a fasírt massza felét ráhelyezem, közben a 4 kemény tojás hélyát eltávolítva a fasírtalapra teszem és a maradék masszával beborítom.
Tetejét betakarom a gépsonkával és a trappista sajt darabkákkal.
A legvégén betakarom a bacon szalonna szeletekkel és a sütőbe rakom.
Mikor megsült hagyom hogy kicsit hüljőn és szeletelem.
Hidegen melegen egyaránt nagyon finom étel.

Szakács: Ritus


Film link: http://www.rita-szekeres.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Ükösné Erzsi 2011 május 8

Ezt kifogom próbálni! Mi az az amaránt??Bocsi de én nem is hallottam még róla!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*