ez nagyon fincsi húsétel,majorannát nem teszek bele.10
1kg (sertés) darált hús
2 száraz zsemle vagy 4 szelet száraz kenyér
2 tojás
5-6 főtt tojás
3-4 gerezd fokhagyma
1 db vörös hagyma
só,
bors,
majoránna
pirospaprika
A zsemlét kevés vízben beáztatom. A fokhagymát és vörös hagymát megpucolom,apróra vágom mindkettőt .
Egy nagy tálban a darált húst villával szétmorzsolom, hozzáadom a kinyomkodott zsemlét és a tojást. Befűszerezzem sóval, borssal, pirospaprikával és a tenyereim között szétmorzsolt majorannával. A masszát alaposan összedolgozom a hagymákkal .
A főtt tojásokat meghámozom, a szélekből egy-egy vékony szeletet levágok, hogy egyenes legyen,így a tojások tökéletesen egymás mellé helyezhetők.
Az őzgerinc formában sütöm amibe teszek sütőpapírt majd a húskeverék felét beleteszem a formába. Egyenletesen elnyomkodom, közepébe mélyedést készítek. A tojásokat egymás mellé a mélyedésbe teszem, majd a tetejére is ráteszem a húsmasszát és egy pici zsemlemorzsával megszórom .
Közepes sütőben kb 55-60 perc alatt szép pirosra sütöm .
Melegen is hidegen is tálalható .Hozzá krumplipürét vagy rízst is adhatunk .
ez nagyon fincsi húsétel,majorannát nem teszek bele.10
Valóban finom
Szia! Szeretnem kerdezni hogy a sutopapirt nam kell zsirral vagy olajjal vekonyan megkenni? Nem eg oda ? Vagy kitudom az ozgerinc formabol sertetlenul szedni es a papir siman lejon rola? Koszonom a valaszt elore is.
Nem a sütőpapír erre alkalmas és nem ragad rá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.