Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Stefánia vagdalt

felvitel dátuma: 2013-11-07 16:04:26       mai nézettség: 2       nézettség: 1826
részletes recept
Stefánia vagdalt
Hozzávalók 4 személyre:

- fél kg darálthús

- 1 nagy fej vöröshagyma

- 5 tojás

- 2-3 szelet kenyér

- pirospaprika, bors, , 1 közepes fej fokhagyma

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

Fleteszzük főni az öt tojás

Apróra kockázzuk a vöröshagymát, és apróra tépkedjük a kenyeret a hajával együtt. A kenyeret beáztatjuk. A fokhagymát megpucoljuk és hozzáreszeljük a vöröshagymához. Hozzárakjuk a darálthúst, sózzuk borsozzuk, pirospaprikázzuk. Jól kinyomkodjuk a kenyeret, ezt is hozzáteszzük. Jól összedolgozzuk

Előmelegítjük a sütőt és kivajazunk egy tepsit. Az összedolgozott massza kb 2/3-át henger alakúvá dolgozzuk, lerakjuk a teps aljára és laposra nyomjuk. Megpucoljuk a főttojásokat, rárakjuk őket.  A massza maradékát ráteszzük a tojások tetejére, henger alakúra dolgozzuk úgy, hogy a tojások ne látszanak ki

Öntünk egy picit vizet és betesszük a sütőbe. Időnként meglocsoljuk a szaftjával

Ha van időnk hagyni, hogy meghűljn, akkor szép masszív lesz, frissen,  picit még szétesik, de ugye az íz a lényeg.

Én most épp főtt krumplival és főtt répával, illetve csalamádéval tálaltam
étvágyyat!

Szakács: Melinda


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*