- fél kg darálthús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 tojás
- 2-3 szelet kenyér
- pirospaprika, bors, só, 1 közepes fej fokhagyma
Fleteszzük főni az öt tojás.
Apróra kockázzuk a vöröshagymát, és apróra tépkedjük a kenyeret a hajával együtt. A kenyeret beáztatjuk. A fokhagymát megpucoljuk és hozzáreszeljük a vöröshagymához. Hozzárakjuk a darálthúst, sózzuk borsozzuk, pirospaprikázzuk. Jól kinyomkodjuk a kenyeret, ezt is hozzáteszzük. Jól összedolgozzuk.
Előmelegítjük a sütőt és kivajazunk egy tepsit. Az összedolgozott massza kb 2/3-át henger alakúvá dolgozzuk, lerakjuk a teps aljára és laposra nyomjuk. Megpucoljuk a főttojásokat, rárakjuk őket. A massza maradékát ráteszzük a tojások tetejére, henger alakúra dolgozzuk úgy, hogy a tojások ne látszanak ki.
Öntünk rá egy picit vizet és betesszük a sütőbe. Időnként meglocsoljuk a szaftjával.
Ha van időnk hagyni, hogy meghűljn, akkor szép masszív lesz, frissen, picit még szétesik, de ugye az íz a lényeg.
Én most épp főtt krumplival és főtt répával, illetve csalamádéval tálaltam.
Jó étvágyyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.