Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Stafánia vagdalt

felvitel dátuma: 2011-10-29 09:40:50       mai nézettség: 1       nézettség: 1239
részletes recept
Stafánia vagdalt
Hozzávalók 4 személyre:

5a dkg darálthús

2 db szikkadt zselme

2 db tojás+ 4 db tojás

2 gerezd fokhagyma vagy fokhagymagrannulátum

őrölt bors

őrölt kömény

ételízesítő

sütőzacskó

Fűszerek: http://www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

A négy tojást feltesszük főni, hogy keménytojás legyen belőle. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd ha már jól átáztak, akkor alaposan kicsavarjuk őket. Egy tálba beletesszük a húst, hozzáadjuk a zsemléket, a két nyers tojást, és a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezzük, és kézzel jól összedolgozzuk a masszát.

Egy tepsibe vagy sütőlapra rátesszük a sütőzacskót, kinyitjuk, és a massza felét beletesszük. Eligazgatjuk rúd formára, és mélyedéseket nymunk bele. Ide kerülnek a közben megfőtt és megtisztított tojások. A maradék hússal befedjük, és vizes kézzel megpróbálunk szép rúd formát adni neki. A sütőzacskó tetejéről levágunk egy csíkot, ezzel kötjük össze a zacskót, majd előmelegített sütőbe tesszük kb. ötven percre, közepesnél kicsit alacsonyabb lángon. Ha kivesszük, és szép barna  a hús, akkor elkészült, belül is megsült.

Óvatosan kivesszük a sütőzacskóból (vigyázzunk a zacskó szétvágásánál, mert kicsap a forró gőz!)és egy vágódeszkán hagyjuk kihülni, csak hidegen lehet szépen szeletelni.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Hani 2011 október 29

Nagyon guszta! Én őzgerinc formában szoktam sütni.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*