Nagyon guszta! Én őzgerinc formában szoktam sütni.
5a dkg darálthús
2 db szikkadt zselme
2 db tojás+ 4 db tojás
2 gerezd fokhagyma vagy fokhagymagrannulátum
őrölt bors
őrölt kömény
ételízesítő
sütőzacskó
A négy tojást feltesszük főni, hogy keménytojás legyen belőle. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd ha már jól átáztak, akkor alaposan kicsavarjuk őket. Egy tálba beletesszük a húst, hozzáadjuk a zsemléket, a két nyers tojást, és a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezzük, és kézzel jól összedolgozzuk a masszát.
Egy tepsibe vagy sütőlapra rátesszük a sütőzacskót, kinyitjuk, és a massza felét beletesszük. Eligazgatjuk rúd formára, és mélyedéseket nymunk bele. Ide kerülnek a közben megfőtt és megtisztított tojások. A maradék hússal befedjük, és vizes kézzel megpróbálunk szép rúd formát adni neki. A sütőzacskó tetejéről levágunk egy csíkot, ezzel kötjük össze a zacskót, majd előmelegített sütőbe tesszük kb. ötven percre, közepesnél kicsit alacsonyabb lángon. Ha kivesszük, és szép barna a hús, akkor elkészült, belül is megsült.
Óvatosan kivesszük a sütőzacskóból (vigyázzunk a zacskó szétvágásánál, mert kicsap a forró gőz!)és egy vágódeszkán hagyjuk kihülni, csak hidegen lehet szépen szeletelni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.